Baby songsang

Assalamualikum mommy semua, ada tips tak macam mana nk buat baby normal semua dah 32w baru tahu baby songsang. Dan ada tak yg pegalaman baby songsang kongsi cite sikit nak tahu 🥹 #Babyfirst #newmom1stbaby

2 Balas

doktor ada share, nak bg kepala anak turun banyakkan bersujud (sujud bg lama). cuba la.. saya sekarang 33weeks tp doctor bgitahu kepala dah dkt bawah & dah masuk laluan. risau pulak kalau baby keluar awal 😅 (alhamdulillah saya since awal pregnant mmg selalu solat biasa, takde duduk atas kerusi)

32w still ada masa. kalau dah atas 36w, maybe klinik akan refer ke hospital macam saya. pujuk baby, banyakkan jalan . macam saya , baby melintang , ni tengah warded hari ke 3 untuk pemantauan sebab dah 37w dah nak masuk 38w tapi masih tak masuk laluan . google cara nak bagi masuk laluan