Baby songsang dan besar. Perlu czer. boleh kongsi pengalaman anda?

Baby saya songsang, masa 37 minggu 10/2 admit Hospital serdang untuk pusingkan baby. Tapi tak boleh pusingkan sebab dr cakap baby dh besar, terlampu tinggi risiko, dan sgt tipis peluang untuk berjaya. Baby saya 3.5kg semasa 37 minggu, dan dr inform yg saya susah nk bersalin normal, risiko baby tersangkut. Mungkin faktor badan saya kecil dan laluan saya sempit. Dr bagi tarikh 24/2/2023 untuk czer. Ada tak yg sama pengalaman macam saya? Apa yg patut saya expect. Saya tak tahu nk prepare mental saya macamana sebab sejujurnya saya nak bersalin normal 🥹

5 Balas

Tawakkal sis,lapangkan fikiran. Jgn stres2, czer ke normal sama je,yg pnting bby & ibu selamat 😊