any suggestions

baby saya ni umur 3 bulan lbh masalahnya dia cuma nk menyusu sebelah kanan tak nak menyusu sebelah Kiri macam2 cara saya buat tapi dia tetap tak nak.. ada tak yg brpengalaman seperti ini mohan bgi tips penyelesaian

4 Balas

Saya pun sebelah kanan je . Bagi saya lagi senang sebab sebelah pun cukup dah untuk baby siap saya boleh pump lagi untuk stock kalau saya kena tinggal baby . Senang susu tak bocor selalu . Mula mula tu memang asyik keluar je , letak napkin , dia takkan bengkak sebab bila baby menysuu sebelah kanan yang kiri pun keluar , nanti lama lama dia kurang sendiri tapi takkan stop . Dia tetap ada tapi sikit

5y ago

Orang cakap sebab susu rasa lain . Kalau orang tua cakap dulu sebelah kanan air sebelah kanan nasi/beras . Bila dia dpaat rasa yang kanan dulu tu yang dia tak nak yang kiri atau pun salah satu sebab puting . Dia rasa puting kiri lain

normal sis...sya pn...bby ni dia akn ikut mana yg dia selesa...dnt worry☺

mungkin dia selesa belah kanan kot..yang belah kiri kalau bengkak sis pam

Same la...