Baby df sebelah breast je

Hi mommies, baby saya masa lahir tak berat hanya 2.82kg, sekarang dah 5 bulan 6.3kg saja. masalahnya sejak lahir dia cuma df sebelah breast (kiri) yg kanan dia langsung taknak sampai sekarang saya perasan breast kanan susu pun dah agak masin n drop. saya cuba untuk bagi dia df sebelah kanan tapi mengamuk2 dia tolak, since puting inverted berbanding yang kiri. saya risau sebab berat dia tak naik banyak n kencing pun dah bertukar jadi kuning gelap, saya takut baby tak cukup susu n dehydrate sebab pampers pun 3 kali sehari je tukar tu pun tak penuh. macam mana nak buat ye mommies? saya risau sangat ni, baby pun pandai tolak susu dah sekarang n banyak bermain je. nak topup fm tak boleh sebab dari lahir dia reject botol sampai sekarang even macam2 jenis botol dah try. apa nak buat ye mommies? betul ke baby yg df sebelah breast je tak cukup susu? tolong saya ye mommies semua 😥 #1stimemom #firstbaby #helpmemommies

5 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

hai sama macam kita masa first baby sampai dua tahun dia tanak breast kanan nak kiri je . skrg perubahan tetek pun sebelah landur sikit 😅 sbb kita asyik bagi belah yg sama . smpai susu sebelah pn xkeluar dah . tapi jgn risau puan susu cukup je , cuma tula kesian dkt kita la sbb tetek lain lain sbelah😅kdg sendiri tgok pn rasa rendah diri . nak pakai produk pape risau effect plk

Baca lagi
1y ago

hehe sama, sy takde la kesah sgt cuma nak pakai bra tula agak susah tak sama size 😅 betul ke mommy, lega sikit sy dengar mcm tu.

Sya mcm sis msa ank sulung dia memang x nk yg sblh kanan.. Smpai sya punya susu pn mengecil sblh kanan... Sba je lh sis.. Bby ok je kn yg penting bby sihat.

1y ago

👌👍

TapFluencer

Pam breast lagi sebelah tu sis. Takut breast besar sebelah dan sayang pula kan susu breast sebelah lagi tidak diminum #TAPactiveusers #TAPSupermoms

1y ago

Mungkin puan boleh cuba tanya doc ada apa-apa suggestion. #TAPactiveusers #TAPSupermoms

baby saya pun sama awak . dah nak masuk 10 bulan ni haa. dia nyusu sebelah kiri je. kanan dia tanak . hihi 😅

1y ago

alhandulillah sampai ke harini susu saya okay cukup utk baby 😊 berat dia pun okay garisan putih alhamdulillah

perah susu tu bagi dgn botol susu

1y ago

dia taknak botol, dah try mmg lgsg kena reject