Baby prem

Baby saya lahir 32 minggu 4 hari..sekarang dh 17 hari tapi masih still kt hospital…dia tak bole nk minum susu sendiri bila minum susu sendiri oksigen dia akan drop..sekarang dia minum susu pakai tube…agak2 ambik masa berapa lama ye utk dia bole minum susu sendiri?..

2 Balas

Maaf puan, saya tiada pengalaman. Apa yg saya dengar drpd pengalaman org lain, baby dah naik 2kg baru blh discaj drpd wad. Itupun jika tiada masalah setelah penilaian oleh doktor. Mungkin saluran pemakanan mengganggu saluran pernafasan dia, itu sebab masih perlu bantuan tube untuk penyusuan. Puan doa sungguh mudahan tumbesaran anak puan semuanya baik , sihat wal 'afiyah, ya! 🤲🌻

2y ago

Berat baby masa lahir 1.9kg lps tu turun 1.6kg skrg Alhamdulillah dh naik balik 2.01kg.. Doktor ckp dia x pandai lgi nk telan susu sendiri InsyaAllah puan..terima kasih puan ats doa2 puan…Aamiin 🤲🤲🤲

Semoga dipermudahkan segala urusan puan. Aamin ya rabb🤲🏻