Baby 4 bulan 10 hari tknk minum susu

Normal ke baby 4m10d susah sangat nk minum susu. Nursing strike ni berlaku kpd ibu yg bf je ke? Sbb baby saya minum ebm pakai botol. Dah seminggu lebih dia mcmni. Risau berat dia turun. Mcm mana ye nak kasi baby minum?? Mcm2 position dh cuba still menangis2 taknak susu padahal dah 3/4 jam gap. Tolong saya#firsttimemom #firstmom #SeriusTanya #bantujawab #bantusharing

4 Balas

nursing strike boleh jadi baby mana2 pun. selalunya sebab mental leap/growth spurt. orang kata mental leap 4 bulan ni baby dah makin senang distracted dengan macam2. jadi cuba cari tempat sunyi, gelap, tak banyak distractions supaya dia boleh fokus minum susu. tabah momy! 💪🏻

3mo ago

Ooo patutla!! Wah mummy risau berat dia turun. Susah nau nk hisap botol dia tu

ank sy kna nursing strike gak time dy 4bulan..smpai skrng botol xnk susu pun dh tkar..still xnk gak...now ank sy dh 9bulan, mnum susu cap gantung je😅

3mo ago

Adoi igtkn seminggu dua jeh benda ni. Anak sis dh 9m pun gitu ke… aaa seram.

baby sye mnum fm pn mcm tu jgak dlu.. last2 sye tukar puting ke medium flow bru ok..

3mo ago

Alamak.. takut plak dia tkmo direct bila tukar kelajuan puting dia… dilemma lah