Bayi kembung perut

Baby saya hari ni baru 12 hari. Hampir tiap malam kembung perut. Perut sy pulak sentiasa kosong time menyusukan anak. Adakah itu effect sebab susukan anak time perut kosong?

3 Balas

tak de kena mengena dgn perut kosong. baby sy fully breastfeeding. setiap hari tengah2 mlm masa susu kan baby xde mkn pape. alhamdulillah baby okay. sekarang baby dah nak masok 9m. 1) check semula lekapan baby awak. betul tak? 2) awak offer baby susu masa selepas 3rd feeding que baby ka? mean baby dah nangis selak baru offer susu?

8mo ago

bila awak tambah susu fm kita panggil "topap trap". sebab kita fikir susu kita tak cukup utk baby

mungkin lekapan xbetul tu.cek balik cara bby myusu.pas tu jgn lupa sedawakn bby.ni penting sgt.☺️.pasal efect tu,mengarut la puan.tp klu puan lapar mkn la.jgn biar perut kosong.mnyusu bby ni mmg cepat lapar.😘

8mo ago

Itu la kan. Sy pun tertanya jugak. Sebab mil ckp, punca baby kembung sebab perut sy kosong. Risau jugak la.

Taklah awak, karut je tu. Mungkin dari segi lekapan.

8mo ago

Mungkin jugak. Sebab awal2 dulu rasa kekok nak menyusu. Btw, tq sebab respon 😊