Perut kembung

Normal ke perut kembung time pregnant..sy tgh pregnant baru 11minggu.. asyik xsedap perut je hari2.. kembung je.. nak letak minyak risau xelok utk baby 😔😔

11 Balas

sy semalam kembung perut sis, susahnya nk tidur..last² sy ambik vics sapu kat bhgian atas perut, kluar² angin dri mulut baru dpt tidur..sy xsapu kat bhgian baby tp sapu kat bhgian atas perut

Normal, sy pun asyik kembung perut, badan slalu sakit² sbb masuk angin.. jadi sy pkai stokin dalm rumah.. lepastu sy lebih kan halia dalm masakan supaya kerap kentut..

normal sis.. saya smpai da msok 3rd trim pon msih sendawa kentut sbb angin. nk sapu minyak angin biar kt dada n blkg bdn.. bhgian blkg bdn minx tlong suami letakkn..

normal puan..smpai nk bersalin nanti rs sebu je perut n kembung.lepas tu nti asyk nk buang angin je...sbr byk2 ye...mg dpmudahkan segalanya..aamiin.. #TAPSupermoms

saya pun dh 11minggu sis .. lagi laa pedih dekat ulu hati .. lepastu skrg ni kerap sakit kepala dan kerap buang angin je ..

1st trimester mmg sllu kembung perut. Sy letak minyak dkt dada dgn blkg bdn je. X ltak kt perut. Bthan ya.. hope 2nd trimester ok la.

Ingtkn saya je kembung perut...saya selalu asyik sendawa je xhenti2.. perut tiap2 hari kembung je rasa xselesa nak tido mlm...😭

Saya selalu kena letak je minyak.. Saya pakai minyak yuyi baby punya... 😂 😂 😂

Normal sis . Saya sampai muntah muntah sis 🤣

normal sis. sy dlu pn asyik2 kentut 😂