Tak tidur malam

Baby saya dah 5 bulan. Susah sangat tidur malam. Harini dia tidur pukul 7 pagi. Ada sesiapa boleh bg cdgn tak macam mana nak alter balik jadual tidur dia. Saya buntu. Nak cakap pasal pampers susu semua dah cukup hmm

6 Balas

Sy anak pon mcm tu jgak dlu. So sy limitkan nap siang dia. Pling byk 3x nap je. Tu pon x lebih 2 jam bila sekali nap. Klau nmpk lena sngt nap dia, sy kejut cpt2. Klau dia ngntok mmg ajak main la, menari la. Keluar jln2 amek angin tp ni pagi dan ptg je la. Klau tghar cm tu sy slalu bawak baby g pasaraya. Huhu. X beli ape2 pon just nk limitkan nap dia. Dlm sebulan jgak train. Then pkul 7 8 mlm mcm tu, dah start gelapkan keadaan sekeliling. Bg dia main. Pkul 9 sy start dodoi. Then dia tido la smpai subuh. Hnye skli je myusu mlm. Cume siang mmg kita ibu2 mak2 ni penat la sbb x nk bg dia tido. Kene aktif skli

Kalau 10 jam wktu tido siang . Means dh terbalik wktu anak tu . Mcm anak sy wktu awl dlu . 2 3 hari mmg struggle . Bby akan nages2 n mngamok . Sy beli mainan gntung n tndang2 keluar muzik tu utk bg jga . Wktu nk atur jadual dia , siang hnya bertahan 1 jam atau 30 min je . Tido sejam je sy dh kejut . Confirm nages . Sy bg mainan n etc nk bg leka n bg die bebetul bgun . Mlm start pukul 830/9 dh masuk bilik . Letak bouncer smbil suap susu nk kasi tido . Lma2 die dh tahu wktu tido bila

Waktu Siang Kene Jaga Waktu Nap Dia .. Nap Siang Limitkan Dlm 2jam Sekali Tidur.. 2x or 3x .. Cuba Kejutkan And Main .. Penat Sikit Lah Sebenarnya 😅 Sblum tidur mlm main dulu tutup lampu biar malap .. Kalu sy baby susah sikit nk tidur Try Ensential oil untuk calming sleep baby atau spray tasneem .. bau tenang .. Buka zikir .. lama sikit laa nk ajar tp In Shaa Allah Boleh.. Goodluck Mommy

Kena train dia berjaga siang. Try extend waktu tidur siang dia. Bg dia nap 2 kali siang sj. Utk permulaan mmg struggle sbb kena paksa dia tahan mata. Then bila dh malam tutup lampu. Biasakan waktu tidur kena bergelap

9mo ago

Saya cdg nk buat begitu juga tapi kalau dia tidur pukul 7 pg pkul brp saya kena kejutkan sbb kalau biarkan dia akan tidur sampai 5 ptg. 10 jam tido waktu siang huhu

anak sy pun susah tidur malam.. pukul 2 pagi baru tidur..klau nk tidur pun kene dodoi dulu..penat kan😭 klau nk dia tidur awal kene bawak dia keluar petang smpai dia penat.. bru lah malam nk tidur sendiri

Siang hari cuba tidokan dia dlm keadaan cerah dan bsing.. Mlm gelap tanpa lampu, dan sunyi..