Jadual tidur anak berubah. Saya buntu

Anak saya umur 4 bulan . Semalam anak saya tidur pkul 4 pagi kerana meragam susah nak tidur sdgkan keperluan dia sudah dipenuhi. Kemudian saya kejutkan anak saya pada pukul 10 pg, dan saya bagi dia nap 2x siang 1x kali malam dengan setiap nap hanya 1.5jam dan masa berjaga antara nap adalah 2 jam. Tetapi, pada malam hari baby saya juga tetap sukar untuk ditidurkan dan hanya dapat tidur pukul 7 pagin tadi. Soalan saya, jadual tidur anak saya betul2 dah berubah, macam mana saya nak latih semula anak saya utk tido malam. Saya letih bersengkang mata sepanjang malam untuk tidurkan baby. Sebelum ni dia ada jadual tidur yang tetap tetapi dah bbrp hr baby susah tidur malam kemudian jadual tidur terus berubah. Apa saya perlu buat? Saya buntu, saya tkut anak saya tak tidur malam berterusan .

1 Balas

masa dia bjaga siang awak ada main dgn dia tak?, or bawa dia jalan2x ke, n malam cuba pasang zikir sambil tepuk2x dia, tutup lampu, jgn bising n awak buat2x tidur , maybe tgok org da tidur, dia pun tidur ke