Baby kuning

Baby kuning kena bnyk bagi susu badan kan . Sy ni nk bagi dia menyusu tiap 2jam tu memang payah sbb dia kuat tdur.. nk kejut pun payah.. sy basahkan kaki dia , buat bising , letak puting susu sy dekat mulut dia pun dia x bangun jgk. Klw bangun pun kejap je pastu dia tdur balik .. sayang air susu badan meleleh-leleh gitu ja ... Sy leleh dekat mulut dia pun bukan bnyk dia trminum .. tu pun payah nak bagi mulut dia buka .. bila dia lapar baru dia menyusu smpai termuntah... Malam dalam 2 ke 3 kali dia berak .. siang dalam 3 ke 4 kali juga la dia berak .. tapi kadang warna mata dia Jd kuning n kulit muka Jd merah gara2 naik kuning.. entahlaa.. Any tips kejut baby.. btw usia baby belum sampai sebulan lagi .. #firstmom

2 Balas

Baby kuning mmg kuat tidur. Sbb tu kena kejutkan sampaii dia bangun. Kalau dia tak bangun n susu awak meleleh awak boleh pump. Tapi still kena jugak kejutkan setiap 2 jam. Dulu anak saya geletek kaki dia sampai lah dia bangun n marah. Doc suggest susukan dia setiap sejam setengah. Alhamdulillahh seminggu je dah okay

Kerap mandi kan dan exercise kan dia. Boleh buat urutan kaki, tangan, perut