Kejut anak bangun menyusu malam

Hai.. sy nak Tanya. Macam mana sy nak kejut anak sy bangun untuk menyusu malam setiap 2/3 jam? Anak sy akan tidur Dan tak bangun sepanjang malam. Pagi baru nangis untuk susu. Lepastuuu dia kerap kembung perut Di pagi hari. Boleh share cara atau tips untuk kejutkan bayi untuk menyusu malam? #firstbaby #firstmom

2 Balas

kejutkan je puan. buat2 la tukar pampers tapi slow2 la time kejut. selalu baby time tukar pampers mesti terjaga sbb kena wet tissue kan. kalau pampers tak kotor buat2 je puan. then bagi susu. selalu baby lepas susu baru la kencing la berak la kan. kejut kan je slow2 . kalau tak kesian dia esok nya perut kembung tak selesa sakit

gunalah cara apa pun asalkn dia bangun jgk utk menyusu tgh mlm..jgn dibiar..