ruam

Baby saya baru 16 hari. Tpi ada bintik bintik kat muka dia. Nurse kata ruam panas. Mungkin sbb lepas bersalin bilik saya agak panas sbb saya slowkn kipas. Tkut bby masuk angin. Tpi skrg kipas dh sya kuatkn + tmbhn kipas. Tpi bintik still ada. Dan keluar bintik dari bawah leher smpai atas kepala. Ada yg tau tK cara untuk atasi bintik ruam ni?

ruam
43 Balas

Anak saya jadi haritu , cek doktor cakap tu ruam panas , samada panas dari cuaca sekeliling atau ibu susu badan dan bnyak makan halia , lada hitam dan bwg putih . Jadi sis cuba elakkan baby berpeluh dan klu sis susu badan , sis kurgkn makan yg bersifat panas tu .