Atasi ruam

Anak sy dh msuk 3 minggu.. Skrg timbul bintik bintik merah dekat muka, makin bnyk plak bintik bintik timbul.. Macamana nak atasi masalah ni..

Atasi ruam
2 Balas

Org kata bby yg baru lahir mmg mcm ni..ada yg kulitnya mengelupas..ruam merah2..dia kan bru lagi kluar dari perut kita.mcm nak salin kulitlah tu yg mcm2 kluar.ank2 akak sblum ni pun ada yg mcm nitapi tak berani nak sapu apa2 krim sbb kulit dia masih lembut sensitive takut tak sesuai.mandi pun tak pakai sabun lagi baru2..satu lagi bby pun senang kena ruam susu.biasa kadang mak2 malas nak lap lepas nyusu.susu yg lekat kat pipi tu boleh jadi ruam.akak mmg sediakan sapu tangan kecik basahkan tiap kali lepas susu kena lap..

Sis mcm mna baby? Dah ok? Sama mcm ank sy.. Ape nk buat ye sis