ruam

Baby saya baru 16 hari. Tpi ada bintik bintik kat muka dia. Nurse kata ruam panas. Mungkin sbb lepas bersalin bilik saya agak panas sbb saya slowkn kipas. Tkut bby masuk angin. Tpi skrg kipas dh sya kuatkn + tmbhn kipas. Tpi bintik still ada. Dan keluar bintik dari bawah leher smpai atas kepala. Ada yg tau tK cara untuk atasi bintik ruam ni?

ruam
43 Balas

Ank sy dlu pn ada tpi bukan sbb panas dia berpeluh ke apa.. Ank sy sbb trkena susu badan.. So tiap kali lepas mnyusu sy akan basuh mulut n muka dia.. Alhamdulillah hilang kejp je