Baby makan 6bulan

Hi, baby saya 6bulan17hari . Saya bagi makan 2kali sehari , saya bagi bubur campur sayur . Harinih nak bagi ayam pulak . Dalam kul 3 saya bagi puree buah pulak . Betul ke cara saya nih pagi dengan petang tuh saya bagi bubur ? Ke kena bagi makanan lain #firstmom #ingintahu #pleasehelp

4 Balas

Boleh je. Ikut atas ibu. Macam saya baby 6mons saya bagi makan 1kali sehari sebab nak biasakan perut first time terima solid. 7mons - 2 kali sehari 8mons - 3 kali sehari 9mons - 4 kali sehari (3 main meals 1x snacks in between) 10mons - 5 kali sehari (3 main meals 2x snacks in between) & yang seterusnya maintain 4/5kali sehari depends baby punya cue sampai dorang besar.