Baby selsema

Hi, baby saya 3 bulan kena batuk selsema saya dh banyak kali pergi klinik dokter ckp tak ada ubat lepas tu pagi ni mata dia sebelah kiri berair dan banyak sngt tahi mata ,ada sapa2 tahu tak cara nak kurangkan selsema dgn batuk baby ?

1 Balas

bawah 6 bulan mmg takda ubat. boleh cuba bagi sterimar untuk buang hingus. boleh spray tiap kali sebelum susu dan selepas mandi. batuk tu mmg pantau aja, kerapkan juga susu untuk legakan tekak dia. lap je mata dgn kain basah utk taik mata tu