Breast sy bengkak hingga berketul ketiak

Baby diberi cup feeding di hospital 3 hari lalu tak pandai hisap puting sy. Skrg sy dlm proses tuam dan manual pum. Tp keluar sikit hanya 1 -3 oz stiap kali pum. Bolehkah breast sy pulih seperti biasa dan baby pandai hisap semula.

2 Balas

kena urut tu bagi jangan bengkak slow2 urut.. kena positif sis, insyaAllah banyak susu sis nanti. kentul kat ketiak tu keras ke lembut.. saya pun ade ketul kat ketiak tu sekarang tengah on antibiotik.

Boleh pulih, tuam dgn heatpack then urut slow2, blh cri dkt YouTube or Google cara urut. Newborn minum 1-2oz susu tiap 2 jam, so sis perlu kerap pam utk elakkan susu bdn drop.