sendawa kan baby

Baby newborn breastfeed perlu sendawa kan tak?

9 Balas

kalau malam saya x sendawakan baby. boleh refer ig babylanguage. pagi saya akan sendawakan baby. tapi kalau x dgr burp sampai 10 min tu takdelah dok tepuk2 utk paksa dia burp. sbb kiranya baby ok lah tu. buat urutan i love u dan bicycle 2-3 kali sehari utk make sure baby x kembung.

Utk baby yg direct tak payah burp pun takpe kecuali kalau anak jenis yg mudah muntah semula atau nampak tak selesa..sbb hisap dgn ibu bukan mcm hisap botol yg mana mereka hisap sekali dgn angin..lps menyusu, posisi baby mengiring kan..

wajib sendawakan, direct atau botol dua dua wajib ye sis, untuk mengelakkan kekembungan perut dan muntah,

Sebaiknya sedawakan anak.

Wajib sendawakan dear

wajib sendawakan

Perlu sis

Perlu

perlu