Baby tak sendawa

Asalammualaikum mommies semua, baby saya menyusu botol tapi kadang kadang anak saya dia tak sendawa. Kalau dia menyusu kadang dia kentut kentut, banyak, lepastu bilaa nak sendawa kan mesti takde, even macam ii teknik sendawa pun still tak keluar. Tapi kalau dia menyusu takde kentut kentut dia sendawa pula. Normal ke ya?

6 Balas

kalu perut dia ok, xmasuk angin pastu takpe je.. tp kalu jenis lepas2 susu masuk angin tu kena bg dia sendawa.. biasa baby awal2 bulan mmg kena sendawakan, tp makin besar, dia kurg sendawa dah, dah pandai sendawa sendiri kdg2, dudukkan je dia sendawa sendiri je 😂

nurse ckp klo bby tak sendawa masa gosok blkg tak pe , yg pnting awak baringkan dia secara menyiring kekanan atau kiri spya susu tak kluar dan nti ak sndwa sndr

Normal. Anak saya pun macam tu juga. Jarang sangat dengar dia sedawa. Time menyusu kentut je memanjang 😂

Normal je 👌🏻

normal