Nak tnya, kenapa baby 2 bulan lebih selalu muntah2 hbs minum susu walaupun dah burping?

2 Balas

Anak saya pun sama. Doktor advise kena buat double burping. And head during bottle feeding kena at least 30 degree. And try wedges pillow for your baby too.. and after minum tunggu at least 15 mins or longer before baring kan.

3y ago

Betol. Tak boleh baringkan terus anak walaupun dah burp kan

Ni normal. Dipanggil gag reflux. Sebab perut anak tak matang lagi dan tak boleh hadam betul2 lagi. Tapi kalau dia muntah dlm jumlah yg terlalu banyak dan kerap, ini tak normal dan sebaiknya bawak anak jumpa doc terus