Kembar ke tak?

Baby gerak dua arah berbeza setiap kali pergerakan tanda hamil kembar ke?

18 Balas

kalau sis dah boleh rasa pergerakan meaning to say sis dah masuk second trimester kan.. should be bila scan dh boleh nampak samada baby sorang atau berdua.. saya kembar masa 10 weeks scan dh boleh nmpk.. sekarang ni babies active dlm perut tp nk dpt rasa dua pergerakan tu jarang jugak walaupun kembar.. better sis pergi scan utk kepastian.. kalau kembar alhamdulillah rezeki sis

Hmmmmmm. Tak bukak buku pink lagi ke? Masa 6weeks kalau kembar dah nampak dua kantung la sis. 8th pregnancy, tapi macam you taktau pape je. Sekarang dah 23weeks takkan sekali pun tak pernah check up sis oi. Paling kurang, masa nk bukak buku pink tu pun dah kena scan sis. Deluluuuuuu

u berape Kali nak post Tny benda sama .. u dah knp .dah masuk air ke jap ckp anak ke 8 la .jap ckp anak 7 ckp 23 weeks .. mcm pelik x Ade buka buku pink Dan scan 😒X Payah Nak show off.. Jangan sampai org Kecam awak .. Jaga2 ye ..takut bayi dlm itu hilang

Boleh tak fikir dulu sebelum tanya soalan? Pelik2 je soalan. Adoiyai. Nak tau baby single atau twin atau triplet atau lebih, hanya boleh tau melalui scan je kak. Pregnant 23wk, takkan lah tak pernah scan??? Ke tak pernah scan? Tak buka buku pink lagi ke?

Cerita die nak tahu kembar ke x kembar ke, g scan sis, dengar doctor cakap ape, kalau doctor x cakap ape2 tanya die baby saya kembar ke doctor. Kita tak nampak apa dalam rahim melainkan scan je. Baby ade kaki ade tangan, so boleh jadi satu baby je.

doc kata ad 2 bby ke?..Klau x de tu srg jela mksdnya bby mmg akan pusing2 mcm awk kta stu gerak knn stu gerak kiri..tu normal Klau bby 1 pun sbb maybe tgh regang bdn mcm stu kaki dy gerak 1 lg tu tgn dy gerak so kita rasa 2 gerakkan la😂

Untuk tau kembar atau tak, kena scan sis. Baby i pun gerak kiri dan kanan at the same time. Kepala kat bawah, tangan bergerak sebelah kiri, sebelah kanan kaki baby. So tak pelik pun sis. Nak confirmkan kembar atau tak, pergi scan ya.

rasa dua gerak possibly kaki dan tgn dia . tgn posisi atas, kaki posisi bawah. tak semestinya hamil sorg gerak satu arah saja. bby bpusing juga. 23w dh terang2 blh nmpk hamil singleton or twin.

Awak berapa week? Masa scan doktor kata apa? Pergerakan dua arah berbeza boleh jadi macam2 maksudnya pergerakan baby yang pelbagai sebab baby berpusing dalam rahim 360°

6mo ago

Masa scan doktor kata apa? Ada dua baby ke?

sy pn rasa mcm tu dlu🤣 rasa ad dua prgerakan igt kembar la tp scan single je so mungkin msti sb tangan dan kaki punya prgerakan . klu nk tau lbih lanjut bgus scan la sis..