contraction ke ni??

Baby first. Skrg 39 minggu 4 Hari.. sblm ni Ada keluar darah. Skrg Ada lendir putih sedikit. Pastu perut start rasa sakit memulas macam sengugut. Kadang rasa nak berak. Ini ke dipanggil contraction sebenar???

13 Balas

Sme mcm sy..Kol 5 ptg smlm kluar lendir&darah.. Start rse sakit contraction pukul 7 mlm.. Kol 1 pg pegi lr bru 1cm jd kne balik rumh.. Smpai rumh sakit contraction makin menjadi2 pulak😅..lgsg x boleh tdo.. Kol 8.25 pg pegi lr balik dh 4cm rupenya.. X smpai 1 jam alhamdulillah bukaan mndadak trus 8cm..trus ckp dgn doc sy rse nk meneran sgt ni.. Pukul 9.37 pg bby kluar alhamdulillah..

sis cpat2 p hospital.. sy pun 39w, kerap mngeras n ada keputihan/lendir + air kluar ingatkn belum nk bsalin.. skali td memamg tmujnji pakar, doc pakar cek dh mngers 5mnt skali cek bukaam dh 3cm.. skrg dh admit ward tgl tgu bukaan penuh je.. kalo x p jmpa pakar td mngkin sy masi lg kt rumah tgk2 tv 😂 sbb xtau tanda nk bsalin n sakit contraction tu mcm mna..

Sis, tu tanda2 nak bersalin dlm masa terdekat dah tu. 😱Segera ke hospital Iya, contraction. Semoga dipermudahkan urusan bersalin ye. Aamiin 🤲🏻💕

Momy dh nk bersalin x lama lg. Trus g hosptal je. Klu bukaan cm awk cpat mgkin hri ni awk bersalin. Pengalaman ank 1st sy sma mcm puan

Ye sis.. Klu kekerapan sakit semakin dkt, tanda dh tu.. Alert dgn jam perut sakit tu. Tgk makin kerap tak. Klu hilang, itu bkn.

Contraction sbnr puan akan rasa setiap 3-5 mnit....berulang2..kalau mcm tu dah kena segera ke hospital puan😊

Bleh p hospital sdh tuh sis , sy msa bsalin 1st baby pn bgtuh .. sakit dy mcm mau buang air besar 😅

kalau rasa nak berak jangan teran tau. if perut mengeras selang 5min g hosp terus.

Saya pn first baby.. Tkt pula 😅 mmg akan kluar drh ka klau nk bsalin dah

turun tanda keep lawan contraction spye cpt bersalin..