unexpected 2nd baby

Baby first just 8 bulan...perasaan berbelah bagi sbb kecik lagi dia ?.skrg pregnant 5 weeks. Semua ni rezeki Allah...anyone ada pengalaman camni? How do you handle it?

unexpected 2nd baby
25 Balas

Xpe sis.. awk kena positif selalu. Beza anak sy yg 1st dgn yg 2nd, 11 bulan je. Nasib lahir lain tahun 😊. Yg 1st bulan mei 2014, 2nd bulan april 2015.. itu rezeki masing2.. xperlu nak pikir kata2 negatif org lain. Memang doktor dan nurse2 akan bising, so kita xperlu lah pressure kn diri kita sbb nanti akan jejaskan bby dlm perut tu pulak.. ohh.. sambung lagi, lepas anak 2nd tu sy ambil perancang cucuk sampai 2thn. Then stop, tak lama lepas tu prengnant yg 3rd. Tp xde rezeki, baby meninggal dalam perut masa 36w1d (2018). Lepas tu xambil perancang lg.. sekarang sy prengnant 11w6d. So sis, awk kena kuat ok. Seronok tengok anak sama2 membesar.. macam kembar. ☺

No1 saya lekat selepas 3 bulan keguguran. No1 Sepenuhnya susu badan smpai bsalin tiada mkn ubt perancang setahun 3 bulan lekat no 2. No 2 sepenuhnya susu bdn hgga setahun 6 bulan tp mkn ubt perancang tertggl ketika pergi ke Sabah. Mase tu ank umur setahun 3 bulan jgk trs lekat ank no 3. No 3 sepenuhnya susu bdn hingga kini. Mkn ubat perancang. Termiss sehari time pkp aritu was² nk pergi klnk. Smbg beli kt farmasi je hbis je ubt perancang x dtg buln. X agak² nk check upt. Check² 2line. Skrg ank 2 tahun 3 bulan.

😂😂😂😂i ikut u nages jugak....kecik lgk 1st baby Tu.. Tapi x kan x nak terima plakkan.... Bertabahlah ye sis, mental kena kuat, hati kena berlapang dada.... Susah tapi kena cuba..i yg gap 2 yr ni pun.... Huruhara nak adapt time pregnant, n bile baby dah kluar baru la rasa ok sikit but still..... U kena minta husband bg kerjasama ye...train die Dr awal2 pregnant utk bonding dgn 1st baby..so u ada masa utk u n next baby once baby keluar... Be strong

Mcm sy la.. ingt nk tggu ank first 2 ke 3 tahun... tp xsempt... umor ank no 1 setahun lbh da lekat.. no2 pnh lekat mse umo ank no1 6bln... tp xde rezeki.. kandungan xmnjdi... yg no3 ney lpas 9bln rest bru lekat.. 😅😅 tue pn xplan.. skmg ank no1 setahun 7bln da.. tp serius sis.. kne kuat.. sbb leth.. mental kne kuat... kne ade kerjasama dr suami jgk.. klu x.. memg xmmpu jgk.. 😅😅😅

Anak sulong baru 5 bln dh pregnant lain..now beza yg 1st n 2nd 1thn 1bln..alhamdulillah sihat² semuanya n dpt kasih syg yg sama..happy sbnrnye ye sis dh rs mcm ade anak twin sbb same besar je abg n kakak..in shaa Allah bln november lahir no.3 pulak..gap no.2 n 3 2 thn..xperlu ssh aty..Allah sebaik² perancang Dia tau sis mampu sbb tu Dia bg rezki anak 💕

Syukur rezeki allah bg dlm masa terdekat. Jgn pernah sesekali menyesali dgn rezeki yg allah kurniakan sbb itu adalah antara rezeki yg kita mohon dr allah so allah kurniakan rezeki dlm bentuk zuriat. Mungkin rezeki dlm bentuk material lain akan menyusul dgn adanya zuriat itu nnt

Akk ank pertama jrk dgn yg ke2 1thn.. Yg ke2 tu br umur 4bln akk dh lekat yg ke 3..ermm..mkn perancang x betul cr..tp terima jer ..dh Allah nk bg rezeki tu..umur no 2 tu br 1thn 1 bln dh dpt adik..semua lelaki pulak tu hahaha..sabar je lah..

Kalu xde masalah pada kandungan sebelum ni xpe sis..doc xbising sangat..tapi kalu ade masalah kencing manis, drah tinggi, hb rendah dan sebagainye yg ni memg doc akan marah sikit..hehe Ape2 pun tahniah...semoga dipermudahkan..amin

Da lekat kan.. go thru je la.. dulu sy ank no 2 beru 6bln lekat da sbln ank bungsu.. dia mcam taw nk dapat adik sbb 4 bln da stop bf.. skrg da besar 9 & 7 thun. Counting month to have lil sister hopefully next year.

saya time baby 7 bulan, da pregnant semula unexpected.. setitik pun x terlintas ada perasaan mcm ni 😭. bahagia, kan tu rezeki Allah.. nnt bole anak main sama sama x la sunyi main sorang2.