Dah 7 bulan tapi taktau barang apa kena beli

Baby dengan mom barang apa yang penting sebab kalo ikut kan nafsu banyak nak beli.. tapi ramai kata jangan beli berlebihan sebab baby cepat besar... Apa yang penting dulu ye..?

8 Balas

Sy dh 90% dah settle. Sbb doc suspect pra mtg sbb dlu leaking ketuban awl ni brg yg sy list sdri Keperluan selepas bersalin (mommy) - [ ] Mengurut - [ ] Nipple cream - [ ] Nursing pad - [ ] Milk collector - [ ] Stokin - [x] Maternity pad - [x] Bengkung - [x] Set pantang nano roguy - [x] Tungku - [x] Beg untuk hospital - [x] Stretch mark cream Keperluan (baby) - [ ] Themometer - [ ] Cooling powder - [ ] Sedut hingus - [ ] Balm baby - [ ] Sapu tangan - [ ] Brush cuci mulut - [ ] Brush cuci botol - [x] Tungku baby - [x] Kepit kuku - [x] Tuala - [x] Plastik susu - [x] Bottle susu - [x] Topi - [x] Barut - [x] Sarung kaki - [x] Sarung tangan - [x] Sabun - [x] Diapers - [x] Minyak telon - [x] Baby toiletries - [x] Bedung - [x] Wet tissue - [x] Pam susu - [x] Baju - [x] Tempat letak barang (troli) - [x] Nappy cream - [x] Stroller - [x] Tilam baby - [x] Baby cot

sama sy pun 7m dh 80% siap beli.. utk baby - baju/mitten & booties - barut - lampin - blanket - tisu basah/pampers NB - tuala - mandian utk mak - maternity pad - spende pakai buang - stokin lain2 belum beli

1w ago

Boleh refer sini sis https://www.tiktok.com/@fasihfuad/video/7262967361563659522?_t=8miR47OWaYS&_r=1

macam saya prepare barang yg bawa ke labour room dulu. Takut terberanak tiba tiba (premature) macam set pakaian baby. pampers. mandian. skincare . barang kita juga. terus siap 1 bag. lepas tu baru pikir barang lain 😂

baju nb x yah bnyk sis. mcm saya beli yg set lengkap ada kt tt je. pastu tmbah baju 3bln keatas sikit. barut pampers beli sikit je. barut 3-4 helai pon dh oky. pampers plk beli nb tu satu nnt baru tukar kpd S.

Saya masuk 8 bln ke baby fair... Baru beli kelengkapan utk beg bersalin..... Search internet.... Baju nb beli sikit sebab dr kata baby saya mcm gemok bila scan.

saya y lain dah ada cuma pampers belum lagi tunggu lapan bulan nanti

beli baju new born cuma 5 ,6 helai saja ,,yg lain baju 3-6 bln

Saya beli bju NB 3 helai je , yg lain 3M ke atas ..