37weeks + Anytime can deliver

Baby boy second child . Normal ke kalau tak buat apa pon jantung degup laju . + Sakit punggung sangat , 20 minit sekali datang rasa sakit ngilu dekat bahagian pinggul ? #ingintahu #bantujawab

3 Balas

Sakit punggung tu normal sbb kdudukn baby dh dkt bwah.. kdg position/pergrakan baby dlm tu pn blh pengaruh sakit punggung.. Utk jantung degup laju, sy pernah rsa mcm tu dlu.. laju sgt jantung smpai rsa ssh bernfs & nk pitam.. sy terus jumpa doctor, ambil darah semua, siap check jantung smua normal je.. doctor ckp maybe sbb ada something yg sy mkn sblm tu buatkn jd mcm tu sbb garam dlm badan a bit tinggi & kaki masa tu bengkak sikit..tp tu mungkin je la sbb doctor pn x sure juga.. klu nk ckp sy buat byk kerja x pn, sy mmg reht je.. Balik dri jumpa doctor sy mmg rehat tido sehari tu, esok & seterusnya ok dh..

normal sis. tapi kalau jantung kerap sangat laju better check. sakit punggung dan ngilu tu pun normal tanda baby dah engaged kat bawah