Baby berat 1.2

Baby berat 1.2 normal kaa tak diusia 7bulan mohon bagitau ?adakah beranak pramatang ?buntu serius buntu 😢😓

5 Balas

baru 7 bulan.. doctor ada cakap ke yg berat tu tak ok? klau 7 bulan nak berat 2kg keatas, 9 bulan nak berat brapa? 4kg?5kg?6kg? kenapa nak bersalin pra matang? awak ada sebarang masalah kesihatan ke?

3y ago

saya ad mslah hb jaa suka turun sat nail sat turun balik xmau maintain tu yg bt sy stress gak

masih ada 2 bulan sis..sis kena makan banyak2 supaya baby dlm perut dpt serap zat makanan yg sis makan. nnti dah masuk 9 bulan lagi cepat baby membesar dlm perut.

3y ago

ya..i know baby dlm rahim.cuma berckp dlm bahasa pasar. biar semua faham.. get it dear ? salam ramadan 🙂

Okey tu.. Sis jgn risau.. Berat bdn ank x akn mmpngaruhi keadaan anak dilahirkn pramatang atau x. Pramatang ni slalunya bila lahir awal.. 😊

3y ago

ouhh yaka huhuuuu risau jugak lha sebab first experience bila tgok doktor tulis anemia kepala terus jadi pikir banyak takut² lha lahir anak kecik ka ap ka tu jaa 😅

normal tu...nanti akan membesar tu...cuma mummy kene mkn yg berkhasiat je...utk Bantu babymembesar..

normal. biasa 30 weeks ke atas yg berat baby naik mendadak.