Baby Kerap Berak

Baby baru umur 11 hari direct bf.. Baby akan selalu berak lepas ja direct bf.. Normal ke tu??

11 Balas

Normal je sis...Kdg2 nty bby berak bnyk kli sb nk buang yg masa dlm kndungan..Klu warna kuning tu dh elok..Pastu lma2 semngu 2@3kli je berak..Xpon smngu skli sb kte bf..Normal jew

5y ago

xade pon effect ape2 kte mkn..Anak okey je dh smpai sthun..Normal je..Lgpon berak okey je dia..Mmng masa bby lg dia kntut je..Perut okey..Misi pon kata okey..Asal xperut kmbung..Kntut tu elok bby..Mmng bf smngu skli pon bby pling kerap smngu [email protected] tny nurse boleh je mkn lada htam n pdas2..Tpi xade pulun btul2 ambik syarat..Anak okey xpe..Hehe

Bgus bile baby sllu berak.. Kdang2 bby yg ade penyakit kuning tu pn doc sruh ibu sllu susukn die.. Sbb bile die berak.. Boleh kurgkn penyakit kuning bby tu

Normal..anak sy pon same itu Hari..tiap Kali susu badan mesti berak..sehari tu 4,5 Kali jugak tukar pempers. Skrg BBY sy da 39 Hari da kurg die pupu.lame2 nti okey..

5y ago

Berat baby bm mmg rasa macam lambat naik ker sis? Itulah risau kerap berak tak naik berat baby

Normal..nnti da hbis pantang..dia da kurang berak..lepas tu..bangun malam pun dah kurang.. hehe

Normal..dan bagus..asal warna poo poo kuning... Kalo warna ijau kena hati²

Normal puan. Jaundice keluar melalui najis dn air kencing bayi. Kerapkan df ya.

Normal dear. Lgi elok klau kerap berak. So klau ad jaundice akn cepat keluar

normal😂baby sy pun kdang2 tgah bf pun bole berak🤭

Normal..sebab susu ibu digest lgi cepat dri formula milk..

5y ago

Risau dia kerap berak berat badan tak naik.. Atau mmg baby bf mmg lambat naik berat badan?

Samalah ank sya pun dulu mcm tu