Hello mommy,siapa ada pengalaman baby lama tidak berak..ni lebih 10 hari dah.adakah normal?direct BF

2 Balas

Assalamualaikum sis.. normal sis.. sebab baby bf ya.. saya pernah rujuk pakar sebab baby 5hari tak membuang.. mulamula risau jugaa.. dr bagitau takpe sebab susu ibu mudah menyerap.. dr tu cakap pernah patient dia baby tkmembuang sampai 3minggu .. giler betul😅😄 Tapi kalau baby sis dah start makan makanan kita, masatu perlu risau.. bole sembelit.. tu yang dr pakar kanak kanak bagitau laa.. apeape pun sis bole cuba kat youtube teknik mengurut baby untuk bantu dia membuang.. ni pun saya ada try juga.. insyAllah moga bermanfaat, dan semoga baby sihat selalu 🧡

12mo ago

laaa..yke kalau 5 hari pun panas bontot sye sis tunggu baby berak apatah ni dah lebih 10 hari huhhu..btw tq ya for respon🌹semoga bb sis pun sihat2 ye❤

Kalau dah lebih 10 hari better puan bawa pergi jumpa doctor. Sekurangnya baby mesti poop dlm masa sehari. Takut anak puan mengalami sembelit.

12mo ago

okey terima kasih ya