Nipple Crack & sakit

Baby baru 4 hari dilahirkan..Baby menyusu dengan hisapan yg kuat dan kerap..teknik dan cara dah betul tapi still rasa sakit2.. tengok2 susu dah bercampur darah mcm ni.. please, apa sy perlu buat? Baby fully bf..

Nipple Crack & sakit
2 Balas

Hye sis. good question. kalau position dh cantik, tpi baby isap kuat smpai nipple crack, mintak nurse n dr check tounge tie. slalunya problem tounge tie. nipple crack mcm ni tk dinafikan mmg sakit nk menyusu. boleh guna mana2 brand nipple cream. sy guna Mama's choice punya. ada food grade. so far yg tu laa paling guna. legaa.

awak masih pergi kk kan checkup awak & anak.. jd bgtahu misi segera.. misi akan check