najis keras berwarna kuning

Hello.. Baby baru 2bulan 3hari First newborn Not B/F Minum susu formula(lactogen) Soalan : Hari ni najis baby keras dan berwarna kuning..kenapa ya?

najis keras berwarna kuning
11 Balas

Klu nak try tukar2 susu pastikan beli dua jenis susu...satu susu dgn laktosa...dan satu susu tanpa laktosa...ada baby minum susu yg ada dgn laktosa die cirit-birit...paatu bila try tanpa laktosa die serasi...doktor yg suggest mcmni .

Mungkin baby xsesuai dgn susu tu.. Cuba try tukar susu lain.. Xnormal kalau baby yg belum makan solid da buang dgn tahi yg keras.. Atau nk lebih kepastian baik pergi klinik..

Mcm bby sy pki dupro mula2.. Tahi jd berketul berlendir.. Suami bli kn similac.. Alhamdulillah.. Ok blik.. Tp mmg mhal sikit la similac tu.. Demi ank.. Xpe.. Ttup mata je bli kn

4y ago

Ttup mata jer demi ank..lagi2 sy ank sulong...ank sy sme cm ank sis..dupro xsesuai..last2 frisolac sy bg...memg tok sembelit pow..alhamdullilah ok da skg...

Tukar susu sis..kalo baby masi keras taik bg dia mnum air gula..tp jgn manis sgt bg dia asal manis sikit pun dh cukup utk bg najis dia senang kluar..

Tukar susu sis..ank sy cm to jgk..minum susu frisolac..alhamdulilah...ok smp sekarang..sian die sembelit to...

4y ago

Ank sy minum dumex dupro..tak boleh berak berguli2..

mcm baby sy....najis die berketul2...tukar susu bru ok...

Susu xsesuai dgn baby Tu sis.cuba tukar Susu lain

Sy pnah mcm sis ni..sy ganti susu baru ok.

Baby x nangis ke masa poopoo?

Sembelit .