Knocking her own head

My baby always knock her own head or forehead. Sometimes when she landing on the floor, she will knock her forehead on that then cry. I just think her head sick but whyy she like that 🤦🏻‍♀️ Also she will knock her head with hand. Seriously i’m worried with my baby on her attitude to hurt herself #1stimemom #bantusharing

7 Balas

same goes to my son. baru 1y4m .. dia akan sengaja ke arah dinding atau pintu then letakkan kepala slowly . pastu buat muka mcn sakit then datang kat saya bagi kepala dia suruh kita gosok gosok . almost everyday yaaaaaaaaa ... saya taktau dh nk habaq lagumana nk kata jagan sakgi lagi dia buat . saya hanya mampu peluk dia pastu ckp elok elok . and bisik bnda baik baik , cakap dia baik , dia pandai , cerdik. habis sgt kalau dia buat jugak saya iqomat je . trus tak buat dah . dtg kat saya , saya peluk terus lenaaaaaa ... gitulaaa seharian bersama diaaaa .. again and again sampai la dia faham apa itu sakit . mybe skrg dlm fasa dia meneroka benda baru . and dlm fasa dia berlajar untuk tantrum , kawal emosi .. dia banyak ajar saya erti kesabaran😊 ..

klau anak sy bila tnye dia mne sakit. nanti dia pii hantok kepala dia kat pintu la, lantai la. kt mne2 permukaan keras, dah tu dia tunjuk la kepala dia sakit suh ibupapa dia tiupkan.rsenye habit je tu. nanti lama2 takde la. nak belajar rasa sakit kot.ank sy pon mula 11 bulan perangainye mcm tu smpai la ny setahun.. tapi da kurang sikit habitnye tu,

sama2.. anak saya pun mcm tu juga 😂 kalau kt tgn dia ada apa2 brg pun dia akan ketuk2 kepala guna mainan tu 😆 kadang saja je dia hantuk kepala kt pintu rumah ,pintu almari 😅😅 kita tgk mcm sakit.. tp dia boleh gelak2 😂 ayoyo anak.. btw sama anak 11 bulan 😊😊

baby wants to see your reaction..my baby is the same, i just try to keep my cool because i noticed he only knock his head on things that are not that painful..things that are really painful he did only once..

Tak kena sakit lg tu. Anak sy pun setahun gak buat benda yg sama sekali kepala kena lantai baru dia tahu sakit tu mcm mna dan tak buat lagi dah. Dia tantrum dgn cara mcm tu.

maybe she want to learn something new. extreme game.. hahaha don't worry.. she growing up..

umur berapa? Pernah info sis wktu cek up?

3y ago

Umur 11 bulan. Not yet, sebab nanti cukup setahun baru ada next check up.