Muntah Tanpa Sebab

Baby 9Bulan Muntah Tanpa Sebab Semalam Lepastu Asal Menyusu Je Muntah , Dah Warded Sepanjang Dkt Ward Setitik Muntah Takde.. Balik Je Rumah Menyusu Terus Muntah.. Kene Buat Check Up Apa Lg Ye?😌

4 Balas

sama mcm ank sy . setahun lebih , masih lg muntahh . pergi jmpa doc , doc ckap normal . normal apa xtahu hisap susu muntah makan muntah . masa sedawa pom muntahh . xtahu nk buat mcm mne dahhh

Sama ngan anak saya. Tapi 7bulan, susu je muntah sampai lembik. Sekrg dh masuk 4hari tp kurang dah mntah. Cirit plak. G hosp doc xbg warded sbb aktif. Tp balik umah dye lembik semula

3mo ago

ank sy 1tahun 11 bulan bru leps kene muntah cirit birit demam pns sngt2 kene swan trus bwa hsptl msuk air alhmdulillah ank xmunth lps tu demam dg cirit msh trusan msuk 3 hari kuar kptusn drh kuman dlm drah 200 trus hntr hrpz dr cek buat ct scan ada jangkitn kuman sikit dlm kpla..sy bg ank minum jambu batu blnder jus bg minum alhmdulillah cirit birit dh xde norml ank smkin aktif msa tu sy bg minum ptg esok pgi dr ambk darah kuar kptusn darah normal dr hbs kan antibiotik 10 hari sptutnye 14 hari..smpai skrng sht..sy la msh trauma tkt brlaku lagi..jgn la bg ubt klu ank demam msuk dkt punggung bhya sebnrnye blh jdi swan..smpai skrg sy jdi trauma 😭😭

anak saya minum susu temuk banyak perut kembung kentut berak kerap last tukar susu dupro ok,tk kembung perut temuk pun sikit ja berak pun ok

ibu tak tanya dktr ke? anak muntah mungkin sbb acid reflux. berkaitan dgn dlmn dia.