Eye Contact

Baby 8 bulan, dia macam susah nak eye contact dengan saya. Sometimes kalau panggil nama dia tak toleh, tapi ada masa dia toleh je. Lepastu dia kerap termenung jugak. Saya risau sangat😔

7 Balas

Hi mom ☺️.. Ikut pengalaman yg i pernah tgk n dgr sepanjang keje hospital, memula dr akan cek utk tgk anak ni ada mslh pendengaran atau tak.. Kalau ok ada lg prosedure lain mcm cek utk mslh autism ke apa2 mslh lain yg kita xtau.. Bukan la nk mintak yg xelok tp better puan jumpa dr awal2.. Jgn tangguh lama2.. Kesiankan anak..

Nak tanya walaupun post dah lama… anak saya baru 8 bln skrg ada masalah yg sama.. anak puan skrg mcm mana ya?

Macamna keadaan ank puan sekarang? Anak saya pun mcmni skrg ni. Harap dibalas

1y ago

mcm mana nk contact dgn pn fiera ye? sy pun ade nk tanya

Macam mana ye anak anak puan? Dah okay eye contact dorg?

puan fiera,mcm mana sy nak contact pn ye. ada nak tanya

1d ago

Hai puan..Anak puan dah macam mana sekarang?? Sy tgh alami anak sy 4 month xde eye contact

cek tkot ade mslh pendengaran

nnt jumpa doktor