Baby 8 bulan

Baby 8 bulan, berat 10.2 kg. Biasa ke? Baby kalau nak makan mmg nak kena campur nasi. Kalau lauk shj dia akan reject. Campur nasi baru akan makan.

2 Balas

Boleh semak carta BMI dan berat baby dalam buku baby. Kalau dalam garisan putih maksudnya okay dan normal untuk anak awak. 😊 Tak perlu risau apa preference menu anak. Yang penting anak dapat complete meal dalam 1 pinggan. 😊 Anak saya 18 bulan berat 9kg. Normal untuk anak saya. Apa2 awak refer sahaja buku baby ya. 😊 Nak lebih info dan tips soal pemakanan baby, awak boleh follow FB happybabyfoodmalaysia.

Anak sy 8bulan 8.2kg masih normal.. bagus dah tu nak makan, kena complete meal ada carbo, protein & fiber bagus untuk dia.. anak sy dlm fasa xnak makan dah huhu