najis baby cair

baby 4 months ++. fully formula feed. baby baru tukar susu. minum normal takde masalah. tapi najis baby hijau dan cair. kenapa ya

4 Balas

cair ni dh brp hari? klau baru 1 hari monitor lg utk 3 4 hari. minum fm normal je kdg2 najis jd hijau sbb susu fm tu mgkin formulation dia high in iron. iron tu buatkan dia jd hijau. baby xde muntah (bkn jeluak ye) or perut kembung kn?

1mo ago

dah 2 kali berak najis cair. muntah & prerut kembung takde pulak

Samala dgn saya sis. Cuba tgk posting saya yg new ni. Ade photo poo baby saya poo cair. Mnm similac inte P. Anak sis pun poo cair mcmtu ke.

4w ago

Ni sis. Mcmni ke? Sama mcm anak sis tak

cair tu xde apa pon sbrnya ... baby saya pon berak hijau susu fm jgk ... tapi dia okey jee ... tu normal ja ...

Sebab sis baru tukar susu memang normal. Pantau seminggu dua sis. If tak okay tak sesuai susu tu dgn baby

1mo ago

thank you! ❤️