Saya ada ank pertama dh 7 thn, 2n baby baru 4month ++.Then sy bru dpt tahu sy preggy lg anak ke 3.kndungn almost 6 weeks.Sy happy ada resah ada.sbb pk

Baby no 2 still baby. Ibu2 bole bg tips or kata semangat x utk sy.sy still fully bf. Sytgk susu mcm drop skit mgkin ptukaran hormon. Bole ke still bf mse preggy ni??sy xada pengalamn anak jarak dekat sbb anak 1st & 2 nd baby ni gap 7 years.So agak buntu n blur.due date hujung thn bln 12 ni.genap setahun for2nd baby nt ??

1 Balas

Hi mommy. Mcm ni lah, anggap je yg 4m n baby dlm perut tu twins. Hehehehe. Boleh breastfeed kalau tak rs sakit perut ke apa... Tp puasa tu mmg susah la sbb menyusu n pregnant.. Kalau tak mampu jgn puasa ya. Rezeki Allah bg, mesti ada hikmahnya. ❤️