Baby 1 tahun

Normal ke baby setahun still bangun 2 3 kali tgh malam untuk myusu badan. Baby sy fully bf. Still bgn utk susu 2 3 kali. Siang pon sama. Tiap 4jam nak susu. Lepastu asyik mjerit je.

10 Balas

dah 1y kena lebihkan makan, susu kena kurangkan.. kalau pertumbuhan anak kacau lagii kena cekalkan hati drop susu malam, kalau berat semua ok blh la susu mlm. kalau bangun mlm sbb lapar, then kena adjust makan siang bg cukup. kalau bkn lapar most probably anak tak reti self soothing je, dia habis deep sleep nak org tlg dia sambung balik tidur. anak tak reti tidur blh la sleep train. tidur yg berkualiti hasilkan anak yg tenang, fokus buat apa2, makan elok.

Normal awk..skrg nk sy nk masuk 2thn pn bgn minta susu tp sekali jela pukul 2@3pg mcmtu pastu pukul 7 pula dia minta susu.sy pn dh tnya misi kat kk n misi ckp normal je..kalau ank nk susu bg je☺️

Lebih kepada tabiat tidur, Standby botol straw isi air masak, letak sebelah tilam, terjaga try offer air masak. Before sleep, bagi supper dulu.

normal kot sis . tp anak sy tak sgt dh umur ni sbb dh makan . lama2 okay la tu nnti sis .. hehehew . enjoy your motherhood journey ya

Most probably anak tak reti self soothing. Kalau itu bukan masalahnya, offer bedtime snacks before bedtime

6d ago

Yup, snacking je. Contoh anak masuk tidur pukul 8pm, pukul 7pm-7.30pm bagi anak snacking. Lepas tu terus ready kan anak untuk bedtime.

Normal. My child 1y6m still bangun malam, either susu or sbb puting dia jatuh. Menjerit juga 😅

maaf lari topik yaa sis .sya nk tnya anak sis full bf makan banyak tak?? ..

5d ago

hurm sama ngn anak sya sis .kurang makan dia full bg jgak ..umur pun sma ngn anak sis ..tido mlam pun kerap jgak bila dah msuk stahun ni

ok la sis stiap 4jam, anak sye setiap 1-2jam skali dia mntk susu 😂.

5d ago

anak sye 1y2m 😂. mmg dari nb mcm tu routine dia, stiap 1-2jam skali mmg nk susu walaupun dh makan bnyk 😂😂

Bagi saya normal

bgn sekali or 2 kali

6d ago

Kdg2 2kali. Kalau mood xelok 3kali bgn nak susu pagi2 buta