Pernah Dengar Buka Akaun Takaful Untuk Anak? Saya Kongsikan Kelebihannya Yang Jarang Ibu-Bapa Tahu.

[Awas posting ini agak panjang] Ibu bapa mana yang tidak sayangkan anak, betul? Terfikir simpanan atau pelaburan untuk masa hadapan mereka? Sedikit-sedikit lama-lama jadi bukit. Hari ini banyak pilihan yang ada misalnya Tabung Haji, ASB, SSPN dan bank konvensional. Tetapi saya memilih pendekatan berbeza iaitu membuka akaun Takaful (kad perubatan peribadi) untuk anak saya. Jarang dengar kan ibu bapa buka akaun Takaful anak semasa kecil? Jadi saya hendak berkongsi kepada kawan-kawan ?????? ????? ??????? ?????? ???? ???? ????? ??????? ????? ??????? ???? ????. 1️⃣ Beliau mendapat perlindungan perubatan bagi kemasukkan ke 98 buah hospital panel Great Eastern di dalam negara termasuk Sabah dan Sarawak. Contohnya apabila dimasukkan ke dalam wad atau ICU hospital, kos rawatan dan pembedahan akibat sakit atau kemalangan akan ditanggung sepenuhnya. Atau erti kata lain tidak perlu bayar apa-apa. 2️⃣ Beliau mendapat perlindungan perubatan tadi sehingga umur 90 tahun! 3️⃣ Beliau mendapat perlindungan dari 45 jenis penyakit kritikal. Contoh yang mudah faham ialah serangan jantung, kanser, kegagalan buah pinggang dan lain-lain. Merujuk informasi dari MAKNA, 1 daripada 30 wanita berisiko untuk menghidapi kanser payudara iaitu nombor 1 tertinggi yang dialami wanita Malaysia. Mempunyai anak perempuan, perkara ini amat dititikberatkan oleh saya sebagai ibu. 4️⃣ Beliau mempunyai tabung pendidikannya sendiri melalui pelaburan dana patuh syariah. Simpanan atau pulangan pelaburan ini boleh digunakan untuk membayar yuran kemasukkan ke sekolah dan universiti nanti. Sekian sahaja perkongsian ?????? ????? ??????? ?????? ???? ???? ????? ??????? ????? ??????? ???? ????. Secara tidak langsung boleh menyimpan sambil menyediakan perlindungan komprehensif. Semoga bermanfaat. Jika kawan-kawan berminat membuka akaun Takaful untuk anak, hubungi saya untuk sebarang pertanyaan. Ayuh ambil tahu kelebihan Takaful hari ini! Sahra Adelyn Perunding Takaful Great Eastern ? https://wa.me/60165841991 ? https://wa.me/60165841991 ? https://wa.me/60165841991

2 Balas

Setahun berapa puluh ribu kos yg boleh claim utk penyakit?

👍💕