Puasa utk awal 1trimester

Awal²mengandung puasa ok tak? Sy start dr 5w dan skrgni 6w xmampu nak puasa. Bila Sampai tghari jaa jd mcm gastrik pedih perut. Kalau teruskan sampai ptg jd gigil bdn².terpaksa buka puasa. Minum air je ok xde apa²

17 Balas

saya pun x puasa, badan kita kuat reja 12 jam boleh, tpi risau baby baru lagi tkut xkuat

kalau dah sampai gigil tu berbuka je awak. nanti ganti dan bayar fidyah je

Suka hati ko lah nak puasa ke x….Masing2 punya kandungan…….

Kalau tak mampu buka je , lagi sampai mengigil , takut effect kandungan

hurm kecian Bby.

tak d sarankan

Sama lah