Badan cepat letih dan kurang selera makan

Awal2 kehamilan ni badan rasa letih sgt2...kjew plk ulang alik dri sg petani ke png dan kna bnyak berjalan..sampai office ja buat kjew sejam tdo plk berjam2..harini rasa down sgt2..sebab nak buat apa pun x leh...nk mkn pun x lalu..rasa nak nagis jew..tdo mlm sakit2 badan...tdo kat luar atas lantai bru ok...normal ka awal2 kehamilan mcm ni?

6 Balas

Saya sama macam awak. tinggal di penang. kerja di kedah. hari2 ulang alik sampai terlalu letih. Mula2 pregnant dulu dengan alahan yg teruk, makan apa pun tak ok. kadang2 rasa breakdown bila penat sangat. slps bincang dgn husband, kami decide utk menyewa di kedah sampai selamat melahirkan baby demi kebaikan emosi & fizikal saya, husband & baby. Semoga awak mendapat kekuatan dan penyelesaian terbaik 🤗

5y ago

saya naik kereta masa ulang alik tu awak, mmg letih sgt. lagi la drive guna highway, full concentration on the road dengan mual2 lagi time tu. Sambil drive sambil keluar air mata. Naik kereta pun letih jugak awak dgn jem lagi nak hadap, tapi dlm kes awak mungkin dpt kurangkan rasa letih awak, saya tak pasti. Bila sekarang sewa dekat dgn tmpt kerja, alhamdulillah byk yg berubah ke arah lebih positif. Setiap hujung minggu saya balik ke rumah mak di Penang. Saya doakan awak dpt penyelesaian terbaik ☺️

Sy first baby tak mcm ni... Skrg pregnant second baby 9weeks, alah mcm ni...

Normal sis.

normal sgt

Ya normal

Normal sis, sy pun macam tu dulu. Tak mudah pregnancy journey ni, mungkin rezeki orang lain lebih mudah dan takde masalah. Sabar ya sis, in shaa Allah banyak pahala kita para ibu.