kehamilan

awal kehamilan tidur meniarap bahaya atau tidak? dah cuba sdaya upaya tidur mengiring atau terlentang tapi x boleh, sedar² nanti dah tidur meniarap semula. #9wpregnancy

15 Balas

Sy pn mmg suka tido meniarap..baru rasa lena bila tidur..tp lps je tau prggy,,automtik xberani nak meniarap,mmg mcm dlm tidur pn instinct tkt nk meniarap tu ada..mmg terus xde meniarap lg..hahahaha..terlanggar perut sikit pn tkt🤭🤭 punyalah hati2..yela..setahun lebih kawen baru lekat..skng dh 5bln prggy,ngiring terlentang semua xkena..tiba2 rindu nak meniarap..tp xboleh😅 perut da ada..🤭

Sya dr dulu biasa tdur mengiring,tapi bila dah awal pregnant selesa pula tidur telentang..kdang2 cuba juga mengiring tapi rasa mcm sakit pinggang pula..

Saya start tahu pregnant terus tak tidur meniarap walau pun mmg suka giler tidur meniarap.. skrg nak meniarap tak boleh sakit tetek kena tindih hahahaha

Sy smpai skrg tido meniarap , terlentang. Gugel kata tak elok tp nak buat cemana. Selesa sgguh 😂😂 Dh 7bulan tp kemain eh tido mcm xde pape hehe

4y ago

Wahh due bulan 6 eh? Hahah tu la kdg dia bergusti tu yg buat rasa geli so ikutkan je la tidur mengiring jugak 🤣

Tak elok sbnrnye tido meniarap . Bahaya untuk baby . Try awak tido mengiring sambil pelok bantal . Lama² awak akn selesa .

Sy awal2 tidur meniarap jugak. Smpai baby dh grk² baru automatik boleh tidur mengiring. Alhamdulillah dah 6months 🥰

Eh sma la kita..mmg jenis tdow meniarap..kdg smpai terlupa pregnant.. tdow mengiring tgk2 pg meniarap semula.. 😪

Tido mengiring ke kiri, tido niarap tak elok.. kena biasakan dari awal wlaupun perut masih tak nampak..

Sy awl2 preggy hritu smpat gk duk meniarap.. tp xelok sbnarnya

Better mengiring baik utk pengaliran darah & oksigen pd baby