Sardin dlm tin

Awal kehamilan shingga kelahiran bole ke kita makan sardin dlm tin.. Maaf bru kali pertama.. Ad kata tk bole ye

1 Balas

kalau boleh puan elakkn la dr makan ikan sardin dlm tin.. jika kerap makan ikan sardin dlm tin blh sbbkn protein tinggi ... dan bahaya untuk kehamilan dan ms akn dtg yg mana boleh mengalami buah pinggang bocor.. jd puan makan la makanan yg berkhasiat selain dari sardin tin.. sy ckp pun dari apa sy lihat yg trjd pd kakipa sy . pada asal ms pregnant alami protein tggi..lepas bersalin dia ok kejap bacaan protein under control..lepas tu naik balik hingga terpakse buat treament makan ubat spnjng hayat.. yg latest ni selepas buat dialisis xberjaya doc kata buah pinggang dia rosak keduanya dgn cpt dsbbkn protein yg tggi jd dia terpksa operation utk msuk tiub dkt perut bg tujuan buat dialisis air.. mg apa sy share ni blh jd pengajaran dalm memilih pemakanan spnjng kehamilan.. nak makan boleh sekadar rasa sikit janji lepas mengidam..tp hari2 jgn la .kesian pd badan nnti..mg dpmudahkan segala urusan puan di sana..Allahuma aamiin.. maaf jika kata2 sy ni blh menyinggung perasaan puan...t8 care ea Disini saya sharekan link utk rujukan smua : http://www.tateh.com.my/2018/05/elakkan-makanan-ini-ketika-mengandung/ nota kaki : selain daripada sebab di atas bagi yg ada sejarah ada penyakit mcm ketumbuhan ovari( endometriosis) fibroid pun tidak di galakkan utk mkn makanan dlm tin sbb ia pun blh jd punca sel2 ketumbuhan aktif dlm bdn seseorang kalau blh elak la makan mknn dlm tin dsbbkn bhn pengawet yg ada di dlmnya.(ini pun doktor pakar juga menyatakan)saya just share apa yg sy tahu jika ada mommy lain yg mmbc komen sy ni... nk tahu lebih lanjut try tanya pada doktor pakar yg merawat mommy.. no hate just love❤️

3y ago

yaa allah trima kasih atas nasihat nyaa.. insyaa allah sy akn berjga jga