Hai mummy , sy dah nak msuk 37weeks tpi perut nmpk kecil ni my first bby .

Atau mungkin bby girl nampk kecil bby boy nmpk besar mcm tu ke ?

8 Balas

penat kak wei bwk perut besar2 ni. pergerakkan byk terbatas. baju susah nak pakai sbb ketat tang sana sini. seluar pon sama. lagi 1, gender xde kena mengena dgn bentuk perut ke alahan ke bby kiri kanan dpn blkg. jadi bersyukur lahhh. selagi bby sihat sempurna dkt dlm tu.

ni gmbar perut sy 1week bfore labour sis. sy yg tngah kt bawah tu. 😂😂 bila dh bersalin ada yg komen lgi bila ko pregnant. 🤣🤣 bertabahlah kita badan kecik. btw tkde beza pun baby boy ke girl. anak 1st girl, kecik jugak. 2nd ni boy, sama jugak keciknya.

2y ago

Sy pun tiap kali mengandung.. Memang perut kecikk. Tup tup beranak.. Kdg ada ja org xperasan dah mengandung.. Sng perut kecik.. Boleh pakai baju sedia ada.. Xpayah beli baju lain untuk pregnant dah..

kalau sy, sy prefer perut nampak kecik. nanti dh beranak takde lah mengeleber sangat. lagipun perut besar ni susah nak pakai baju, asyik ketat kat area perut, stretch marks teruk. tak lupa juga asal jumpa org, semua tye brapa bulan 😅😂

Tak thu ek,,Tpi sye sedang alaminya..😅..msa 1st preggy,,Baby boy 3.8kg,,now tengah preggy 37weeks dah,,baby girl,,berat baby baru 2.6kg..😂😂

Perut kecik tu normal. Saya 2 kali pregnant perut kecik je baby lahir berat normal. Lagi satu senang tak gelebeh sangat lepas bersalin huhu

perut kecik tp growth baby ok, xperlu la risau. saya perut kecik sbb baby kecik, ukur tinggi perut pon beza 5cm 🥲

2y ago

Lahir tak lagi baby.. Saya scan 36 minggu tulang kaki baby kecik dri usia baby.. Ukuran untik 32minggu..kena scan pakar nanti.. Harap ok ja.. Sebelum ni scan ok ja.. Anak2 sebelum ni mmg lahir cukup2 berat ja.. Kecik ja.. Tapi kali ni scan 36minggu lagi kecik daria anak2 sebelum ni.. Risau jugak

takde lah dear. gender tak menentukan kebesaran perut.

normal, sy mcm tu. asalkn baby sihat