Hamil, Gugur atau Apa?

Asssalammualaikum ibu- ibu semua. Saya sedang keliru. Saya hamil 5 minggu lebih kalau ikutkan app. Setiap pagi saya celup upt test untuk double confirm dan lekatkan hasil hcg dalam buku diari ttc saya. Ingatkan kalau dah 8 minggu baru jumpa doktor untuk confirmation secara bertulis. Jadi apa yang berlaku, minggu ke 5 keluar darah brownish dan berlanjutan selama 3 4 hari, jadi saya jumpa doktor dan mereka buat scan rahim usg dan tvs ikut bawah. Selepas buat tvs perut saya sakit sangat dan keluar darah byk dan ada yang berketul2. Doktor kata ada luka di pangkal rahim. Saya down sangat. Kemudian mereka buat ujian air kencing. Masa ni saya tak minum apa2, air kencing tak dapat tadah dan sikit sangat entah dapat tak celup, kemudian result negatif walhal saya cek air kencing pagi semua positif. Jadi bila negatif, mereka declare saya menses bukan pregnant. Saya dah malas nak kata apa2 saya iyakan saja. Balik dari hospital, perut rasa senak yg amat dan sakit sgt bhagian yg kena masuk muncung itik. Jadi sekarang saya tak tahu nak buat apa. Tak ada ubat, tak ada advice dari doktor. Saya tunjuk rekod upt pun dia buat tak tahu. Entah saya mengandung atau tidak, gugur atau tidak, saya tak tahu. Saya tak pasti. Cek upt masih positif smp sekarang dan darah masih keluar walau tak banyak, sikit2. Saya tak tahu nak buat apa. Maaf jika luahan saya mengelirukan. #advicepls #ingintahu

3 Balas

Cari klinik lain awak. Sbb dia ada cek tu and result negatif. Slalu mcm tu. Kalau ke hospital pun, andai kata dia cek, result pregnant dh terlalu rendah, maksudnya dah maybe tak pregnant pun dorg dismiss mcm tu la ckap menses. (kes keguguran) Unless Kalau ada bawak ketulan yg kluar skali time gugur. And dorg takkan further check dah. Sbb Sy pernah alami. Balik garu kepala, Redho je dulu. Kalau mcm awak cek sendiri positif lg. Pegi je la klinik/hospital lain. Tak salah dapatkan opinion kedua ketiga. Dah 6 hari mcm mana keadaan sis?

Pergi check klinik lain sis. Atau pergi kk je

3y ago

Tulah kadang mmg ada klinik yg doc tak bgtau apa. Kita jadi terpinga2. Masa jumpa doc biasanya lidah kelu taktau nak tanya apa kan. Haha semoga Allah permudahkan urusan sis

ya allah dear cari klinik lain