Susu fm

Asslm smua , sye nak tanya . susu apa yang ok utk baby newborn . ibu ibu pakai susu apa utk anak yg dha msok 2 bulan gitu . sbb sye tkut susu badan sye kurang . tp nk beli susu fm tkut tk ngam nan baby . boleh share susu apa yg bagus yg ok

1 Balas

Sy fully BF. Spjg BF sy ada time2 moral dowm sb rs berat anak x mmuaskn, dn mentus slu tegur anak kurus tp chart baby normal je. Husband plak dgr ckp mentua ckp susu kita kurang agak nya, jd moral jd down.. Jgn putus a** mummy kita yg bf anak kita, kita penat bg susu dn jaga mlm, zat anak ambil.. Kd kita blh rs susu ckup atau x. Tny nurse dlu tntg berst anak kita normal atau x. Klu normal just continue wlpn kits rs mcm x cukup pcyla air susu kita Allah bg cukup utk anak kita, cuma kena bg kerap. Allah bls dgn pahala bganda pgorbanan kita. Klu btl2 dh pam, rs di bawah 1oz.. X cukup.. Sy pnh tny nurse KK, apa susu FM elok utk tmbh berat anak klu susu sy kurang yg elok adalah S26. Byk pkars kita kna fhm bila bg susu tmbhn,anak akan cpt knyg sb susu fm lambat hadam. Kburulnnya najis anak lagi bau, dn anak akan dot sembelit, perut kembung susa nk beral.kita akan jd tekanan sb anak nangis x bhenti xblh tido sakit perut kembung, xblh berak.. Bnd2 ni kita kena prepare mental.najis anak x suci dh nk solat kena jaga. Klu xda cara lain xda mslh utk pilih susu FM, pcyla kita cuba yg tbaik utk anak kita. Nurse suggest S26 utk tmbh berat bdn anak, jenama lain sma je manfaat nye cuma nsk tgk klu susu tu serasi atau tidak dgn perut anak kita