demam denggi

Asslamualikum, saya nak tanya sikit... Suami saya kena demam denggi, klau suami saya demam boleh ke tidur bersama? Sbb saya mengadung dah 19weeks kadang² ada rasa risau jugak takut berjangkit demam ? Lagi satu nak tanya ubat untuk orang demam denggi ni selain dari makan peria, sup ketam, air kelapa, pucuk betik apa lagi ye? Risau pulak suami walaupun dia ckp dia dah sihat dari demam tapi bila kami orang sekeliling rasa badan dia panas mcm bara api ?

2 Balas

Minum byk air, n 100 plus..tp 100 plus byk2 pun xelok byk gula. Tp suami sy minum air kosong, 100plus dgn sup ketam je...

boleh try minum jus pink guava.. inshaAllah ikhtiar mne yg boleh 😊