buku pink

Assamualaikum..maaf nk tnya..bila kita blh buat buku pink tu?1st time pregnant. Skrg dh 7 mggu..terima kasih yg sudi menjawab

46 Balas

dah boleh buat sis, sy buat buku time kandungan dah 5bulan (21w) time tu xtau pun preggy, xda alahan perut kecil. nurse pulak bising, siap ceramah tiap kali dtg klinik, hb x cantek. tp saya faham nurse tu mahukan yg terbaik.

5y ago

Ok..tq sis..smoga baik2 shja ya..

sya bwat wktu 12 weeks..😂😂.. nurse ok je.. tp tngok tmpat jg.. tp sebaik baiknya dh thu pregnant bwat buku trus so doc blh pantau .. sbb dlm wktu 12 weeks tu ape2x blh brlku..

5y ago

Ok..terima kasih

وعليكم السلام nak senang sis gi klinik gov yg b'dekatan..better tanya nurse..lain tmpt kdg lain sis.Klau awal sgt nurse set appoinment dlu, nti bru buat buku..

Waalaikumsalam saya pun sama, dah call KK yang terdekat mereka setkan tggu minggu ke 10 sekali bawa dokumen yang diperlukan 😊

Bergantung kpd kk sis...ade y trime dri 8-12weeks je..ade y trima awl drin8 weeks..better sis check dlu or call dlu kk tdekat tnya

Depends pada kk..sy Tanya misi dlu sblm buka buku pink haritu,dia bgtau better 8w -10w baru buka buku..tapi jgn lbh 12 w

5y ago

Ok..terima kasih..

Waalaikumussalam. Buat sebelum 12 weeks sis. Sy buat masa 11 weeks lebih,coz kantung & baby lambat nampak masa scan :)

Waalaikumsalam.. 8weeks dah bole dah buka buku.. First pregy pulak kan.. Senang klinik pantau kalau ada apa²...

5y ago

Ok..tq..

wslm..kita sama 7weeks 😁boleh kk dlu.. nnti nurse akan bgtau..mcm sy 12 weeks nnt bru buka buku pink..

Lagi awal lagi bgus.. Dpt elakkan prkara yg xbaik untuk kandungan bila sda dpt nasihat doctor