Berat naik di awal kehamilan..

Assalmualaikum..Saya pregnant dah 2 bulan (8 weeks)...Berat saya sebelum pregnant 73kg..Selepas tahu result upt positive....saya cuba timbang berat semula..saya agak terkejut berat saya naik lagi 3kg iatu 76kg..Selera makan agak kuat..sentiasa terasa lapar....Saya belum buat buku pink kerana tinggal di hostel tempat bekerja....Ada tak ahli dalam ni yg berat naik di awal kehamilan..adakah itu tanda2 gdm?pregnant anak pertama saya tiada gdm..saya berharap kalian dapat membantu..

1 Balas

Sorry ye, dari ape yang saya belajar, usually every pregnt mother akn naik berat but some cases yg ibu mmg da overweight bfore pregnt then dktr or nurse akn monitor berat spnjg pregnt utk avoid too much weight increase. Hope you will be okay in sya Allah