Nasihat semasa berpuasa

Assalamulaikum semua. Saya tengah pregnant anak pertama & sekarang kandungan 3 bulan 2 mnggu. Ramai yang tak galakkan utk berpuasa tapi ada yg bagitahu kalau tahan, boleh je puasa. So sekarang ni saya xpasti masa bila boleh tahan ke tak. Haha. Sbb kalau ikutkan saya boleh je tahan. Ada apa2 guideline atau nasihat tak? Risau jgk kalau saya je boleh tahan tapi baby xboleh tahan. Help me plsssss #1stimemom #bantusharing #pleasehelp

28 Balas

hehee, sy pregnant 9w .. puasa penuh lg setakat ni,kadang dh petang tu rasa xlarat sgt,tpi sy biarkan je,syg nak brbuka😅mandi'2 tido,bgun'2 g bazar blik berbuka, settle .. hehee..tpi anak first dlu xpuasa pun....smua ni bergantung pd ibu,if rasa risaukan kandungan,xpyah puasa..but blh try tuk puasa,dh rasa lapar penat sgt tu berbuka jela..Klau rasa blh tahan,puasa la..hehee